Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-08@11:09:17 GMT

48 درصد جمعیت استان میانسال هستند

تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۶۱۴۱۷

48 درصد جمعیت استان میانسال هستند

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،حسین غفرانی به مناسبت روز ثبت و احوال پیش از خطبه های نمازجمعه در مصلی امام خمینی (ره) اصفهان گفت: شورای فرهنگ عمومی کشور روز سوم دی ماه را به عنوان روز ثبت احوال نامگذاری کرده و این روز فرصتی است که بدانیم این سازمان صد ساله چه خدماتی به نظام جمهوری اسلامی ایران کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: فاطمه ایرانی اولین نامی بود که همکاران ما در آن روز در سجلی ثبت کردند و در تاریخ اسناد هویت ایران می درخشد و این نام زیبا همواره در فراوانی نامها مطرح بوده است.

مدیرکل ثبت و احوال استان اصفهان بیان داشت: ثبت احوال با کارکردی متفاوت شکل گرفت و در ماده یک قانون ثبت و احوال وظایف ما به ثبت ولادت و فوت ازدواج و طلاق و تعویض شناسنامه و انتشار آمار برشمرده است و این مجموعه حقیقتا توانسته علاوه بر پاسداری از مرزهای هویتی خدمات خود را از منظر آرشیو اسناد تداوم بخشیده است.

وی ادامه داد: در این مسیر تنوع خدمت را به وجود آورده و در انتخابات های مختلف می توان این تحول ثبت و احوال را مشاهده کرد و در واقع این سازمان توانسته سفرها را حذف کند .

وی افزود: وظیفه انتشار آمارهای انسانی به عهده سازمان است و در این مسیر آمارها برای نظام های اقتصادی و نظام تعلیم و تعلم نقش بسیاری دارد.

غفرانی افزود: دقیق ترین آمارهای فوت در اصفهان ثبت می شود و همه در موقعیت به هنگام است. در شورای راهبردی جمعیت عملا این خدمت گسترده را زمینه سایر خدمات کردیم و در رصد جمعیت و چالش های رفع آن پرداختیم.

مدیر کل ثبت و احوال استان اصفهان گفت: در ترکیب جمعیت استان بیش از 70درصد جمعیت در پنجره طلایی هستند ولی آرام آرام به سمت پیری جمعیت در استان پیش میرویم و نیازمند کمک دولت هستیم تا از این مشکل عیور کنیم.

وی با بیان اینکه رواج فرهنگ تک فرزندی بالارفتن سن ازدواج و مشکلات نازایی از اصلی ترین دلایل کاهش جمعیت است افزود: بیش از 48 درصد جمعیت استان میان سال هستند و 361 هزار نفر از جمعیت را بالای 65 سال تشکیل می دهند و ما در سال 1420 تا 1430 با رشد منفی جمعیت و رشد کامل جمعیت مواجه می شویم.

وی گفت : کارت ملی هوشمند فواید بسیاری دارد و ددر تصدیق هویت فواید زیادی دارد و تجمیعی از تمام کارت ها است و در استان یک میلیون و 839 هزار نفر کارت ملی هوشمند با همکاری پست دریافت کردند .

غفرانی اضافه کرد: در آسایشگاه شهید مطهری مراکز سیار کارت هوشمند ملی را آغاز کردیم و واحد سیار را در این مراکز قرار دادیم.

وی در خصوص تکریم ارباب و رجوع در ثبت و احوال گفت : ما تلاش کردیم که از اصل بزرگ تکریم ارباب و رجوع دور نشویم و ما به زندان ها بیمارستان آسایشگاه رفتیم .

غفرانی گفت : 31 مرتبه در ادارات حاضر شدم و 31 اکیپ بازرسی در ادارات استان فرستاده شدند تا تکریم ارباب رجوع به خوبی صورت بگیرد.

 

انتهای پیام/م

  سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه اصفهان

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۶۱۴۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهبود شرایط جوانی جمعیت در کشور

به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، کاهش روند ازدواج و در عین حال، افزایش سن ازدواج و در نتیجه آن، کاهش موالید و رفتن به سمت و سوی خانواده تک فرزندی؛ دست به دست هم داده تا شاهد رشد جمعیت سالمندی و کاهش جمعیت جوان کشور باشیم.

بر اساس آنچه کارشناسان حوزه جمعیت عنوان می‌کنند، ایران برای عبور از چاله جمعیتی، فرصت زیادی ندارد و باید تا قبل از به پایان رسیدن این فرصت؛ شرایط را برای افزایش موالید و جوانی جمعیت فراهم کند.

وزارت بهداشت، یکی از دستگاه‌های مسؤول در حوزه جمعیت است که می‌بایست با تهیه و تدوین برنامه‌ها و سیاست‌های جمعیتی؛ شرایط را برای افزایش تولد در جامعه فراهم کند.

افزایش موالید در زوج‌های زیر ۳۰ سال

صابر جباری مسؤول دبیرخانه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت، با اشاره به اجرای قانون جوانی جمعیت، گفت: بر اساس آمارها میزان موالید در گروه‌های سنی ۲۰ تا ۲۴ سال و ۲۵ تا ۲۹ سال در کشور افزایش یافته است.

وی افزود: در سال ۱۴۰۱ در گروه سنی ۲۰ تا ۲۴ سال میزان موالید ۱۶ و ۵۴ درصد بود که این رقم در سال ۱۴۰۲ به ۱۸ و ۹۷ درصد موالید کشور افزایش یافته است.

جباری گفت: در گروه سنی ۲۵ تا ۲۹ سال موالید از سال ۱۳۹۸ کاهشی بود که ۱۴۰۱ به ۲۴ و ۱۲ صدم درصد رسید و در سال ۱۴۰۲، ۲۴ و ۳۹ صدم درصد موالید کشور را داشته‌اند.

مسؤول دبیرخانه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که درصد زایمان‌های سوم به بعد در کشور افزایش یافته است، افزود: فرزند سوم در سال ۱۴۰۰ معادل ۱۷ و ۵۹ صدم درصد موالید بود که در سال ۱۴۰۲ به ۱۸ و ۹۷ افزایش یافت.

جباری اضافه کرد: فرزند چهارم و پنجم نیز آمارهای افزایشی در کشور را نشان می‌دهد که نشانه اصلاح الگوی صحیح فرزندآوری است.

وی گفت: از سال ۱۳۹۴ به بعد شاهد کاهش موالی در کشور بودیم که با شیب تندی مواجه بودیم، اما در برخی از سال‌ها ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار کاهش یافته است.

جباری اضافه کرد: پس از اجرای قانون حمایت از خانواده از سال ۱۴۰۰ تا سال ۱۴۰۲ روند کاهش موالید در کشور با شیب کمتری ادامه یافت که امیدواریم در سال ۱۴۰۳ این رقم افزایشی شود.

به گفته وی، میزان فاصله ازدواج تا تولد نخستین فرزند از ۴ سال به ۳ سال کاهش یافته است و البته سیاست گذاری بر فرزندآوری در دو سال اول ازدواج است. زیرا، فرزندآوری در دو سال اول ازدواج موجب تشخیص به هنگام ناباروری و درمان مؤثر آن خواهد شد.

جباری با عنوان این مطلب که نرخ رشد جمعیت و باروری در کشور به ثبات رسیده و شیب نزولی آن متوقف شده است، افزود: نرخ رشد جمعیت ۰.۶ است و نرخ باروری کلی ۱.۶ درصد است. تا پیش از بسته شدن پنجره جمعیت کشور باید از این فرصت استفاده کرد و تاکید بر فرزندآوری جوانان دهه ۶۰ است.

وی گفت: باید به نرخ جانشینی در باروری کلی کشور دست یابیم که رقم آن ۲.۵ فرزند برای هر زوج است. شاید بر اساس آمارهای بین المللی این رقم ۲.۱ درصد باشد، اما به سبب کاهش میزان موالید در کشور رقم مورد نیاز کشورمان ۲.۵ در نظر گرفته شده و باید از رقم ۱.۶ کنونی به ۲.۵ برسیم.

جباری تاکید کرد: زمان پنجره جمعیتی کشورمان ۵ سال است.

موفقیت ۳۲ درصدی در درمان ناباروری

رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت، به ابلاغ قانون حمایت از خانواده در سال ۱۴۰۰ به دستگاه‌های اجرایی کشور اشاره کرد و گفت: پیش از ابلاغ این قانون تنها مراکز درمان ناباروری فوق تخصصی و سطح ۳ در کشور داشتیم.

جباری افزود: مراکز درمان ناباروری سطح ۲ با ارائه درمان‌های تخصصی که برای بسیاری از زوج‌های نابارور کافیست در کشور فعال شده است.

وی اضافه کرد: در تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور حداقل یک مرکز درمان ناباروری سطح ۲ داریم به گونه‌ای که اکنون ۸۷ مرکز در این سطح در کشور فعال است.

جباری افزود: از ۲۰ مرکز دولتی درمان ناباروری در سطح فوق تخصصی و ۳ نیز در سال ۱۴۰۰ اکنون به ۵۱ مرکز درمان ناباروری سطح ۳ در کشور رسیده‌ایم.

وی با بیان اینکه پوشش بیمه درمان ناباروری تا پیش از ابلاغ این قانون کامل نبود گفت: اکنون در بخش دولتی پوشش بیمه درمان ناباروری تا ۹۰ درصد هزینه‌هاست و زوجین هزینه ناچیزی را می‌پردازند.

جباری ادامه داد: تمام مراکز درمان دولتی و غیردولتی ناباروری نیز با بیمه‌های پایه قرارداد دارند.

وی گفت: بسته پیشگیری از ناباروری نیز در تمام مراکز بهداشتی درمانی برای زوجین جوان ارائه می‌شود که دچار ناباروری نشوند و یا به هنگام تشخیص داده شود و درمان مؤثر باشد.

رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت افزود: میزان موفقیت در درمان ناباروری به صورت میانگین در کشور ۲۸ درصد بود که اکنون با اعتبار بخشی و به روز رسانی تجهیزات مراکز دولتی درمان ناباروری به ۳۲ درصد افزایش یافته است.

دیگر خبرها

  • کره شمالی و قوانین عجیب و غریب!
  • سازمان ثبت احوال: آمار طلاق کاهشی شد
  • ثبت بیش از ۳ هزار مورد تغییر نام در چهارمحال و بختیاری
  • خط انتقال آب جدید شهر زاینده‌رود بهره‌برداری شد
  • ببینید | سقوط مرد میانسال خرم آبادی به عمق چاه ۲۵ متری
  • زنگ خطر کاهش ولادت در خراسان رضوی به صدا در آمد
  • آغاز رویداد دادرس در استان اصفهان با حضور بیش از ۷۰۰ دانش‌آموز
  • بهبود شرایط جوانی جمعیت در کشور
  • ۸۰ درصد جمعیت اصفهان جزو جامعه کارگری هستند
  • دفاع «بانکی» از قانون جوانی جمعیت/ رشد نرخ باروری در ۱۴ استان