Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل ثبت احوال استان اصفهان گفت: امسال یک میلیون و ۱۷۶ هزار نفر در کشور به دنیا آمدند که سهم اصفهان از این تعداد ۵۰ هزار و ۹۱۲ نفر که ۲۶ هزار و ۱۱ پسر و ۲۴ هزار و ۹۰۱ دختر است. ۰۳ دی ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۸ استانها اصفهان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، حسین غفرانی ظهر امروز در نشست خبری ثبت احوال استان به مناسبت یکصدمین سال پایه‌گذاری ثبت احوال، با اشاره به ترکیب موزون نام فاطمه ایرانی، اظهار داشت: این نام در سوم دی 1297 در برگ سند سجلد ثبت شد و از آن روز ثبت احوال یا به عبارتی سجلد احوال مملکتی تشکیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: از آن تاریخ ، مقرر شد ظرف مدت 10 سال تشکیلات تداوم پیدا کند و در اصفهان هم در سال 1304 با نام محمد در پوشش سند سجلی محمدحسن کسایی اتفاق افتاد.

مدیرکل ثبت احوال استان اصفهان با بیان اینکه در سال 1297 با تشکیل دولت مدرن، تصمیماتی متاثر از دوران مشروطیت گرفته شد، گفت: در این زمان سازمان اداری شکل گرفت و مراجعاتی برای سازمان‌ها به وجود آمد که باید شناسایی می‌شدند و رابطه سیاسی افراد با دولت و رابطه کل ملت با دولت از لحاظ تابعیت محرض می‌شد و هیچ تشکلی مانند ثبت احوال، سجلد احوال مملکتی آن زمان، نمی‌توانست از عهده این کار بر بیاید.

وی ادامه داد: تشکیل قانون نظام وظیفه در سال 1303، قدری بر اهمیت این سازمان افزود و کار را تقریبا در بخشی از رفتارهای نظام اجتماعی نهادینه کرد و متعاقب آن کار ثبت وقایع حیاتی با دشواری‌های زیاد انجام شد.

غفرانی تصریح کرد: به دلایلی از جمله فقر اقتصادی و فرهنگی و عدم شناسایی حقوق شهروندی و استفاده از کارهای مدرن، ثبت وقایع با مشکلاتی مواجه شد به طوری‌که در روز سرشماری، مردم تهران، 24 ساعت از منازلشان بیرون نیامدند.

وط با اشاره به 5 بار تغییر، اصلاح و تکمیل قوانین ثبت احوال در آن زمان، اظهار داشت: برای بهتر شدن روند اجرای کار این 5 مرحله اصلاح صورت گرفت و به عنوان نخستین تغییر، نام خود را به اداره احصائیه مملکتی، سپس اداره آمار و سرانجام اداره ثبت احوال تغییر داد و تا کنون این نام باقی مانده است.

مدیرکل ثبت احوال استان اصفهان افزود: ثبت احوال تا سال 1335، تولیت آمار رابه عهده گرفت و امروزه آمار نفوس مسکن فراخور زمان و شرایط از جمله وظایف ثبت احوال است که به خوبی از پس آن برآمده است.

تمام متولدین سال 68 به بعد دارای شماره ملی 10 رقمی شدند

وی ادامه داد: ابتدا شناسنامه‌های قدیم، تبدیل به شناسنامه‌های طرح جدید شد و با تنظیم سند جدید از سال 1368، کلیه کسانی که متولد شدند، دارای شماره ملی 10 رقمی برای پیوند دستگاه‌ها و مبتنی بر فن‌آوری و سایبری بود، شدند.

غفرانی تصریح کرد: 2 میلیون و 620 هزار از این اسناد تا کنون همچنان تداوم داشت و بعد از آن نیاز به شماره شناسنامه نبود و شماره ملی کفایت می‌کرد.

وی با اشاره به اشکالات شناسنامه‌های طرح قدیم، اظهار داشت: آنها از ضریب امنیتی کمی برخوردار بودند و با دست بردن در شناسنامه، هویت یک فرد تغییر می‌کرد و پس از آن با شناسنامه‌های جدید و سپس کارت ملی هوشمند پیوند خورد.

مدیرکل ثبت احوال استان اصفهان افزود: اطلاعات ثبت شده در اداره ثبت احوال استان در سال 1304، گنجینه نفیسی از خطوط شکسته زیبا بود که با مشکل قرائت مواجه بود و برای رفع این مشکل از همکاران با تجربه و بازنشسته آشنا به خطوط، کمک گرفته شد و نهایتا بعد از چند بار بازنگری، اطلاعات وارد پایگاه اطلاعات جمعیتی کشور شد.

وی خاطرنشان کرد: 110 میلیون اسناد سجلدی قدیمی به اضافه اسناد جدید اطلاعات نسبی، سببی، فوتی و ولادت در کشور وجود دارد که سهم استان اصفهان از این تعداد، 6 میلیون سند است.

غفرانی با بیان اینکه کار انتقال با موفقیت به پایان رسید، گفت: صدور کارت ملی طرح قدیم به منظور شناسایی بصری، مکانی و اقامتی افراد صادر شد و در این مرحله ساختار شناسنامه‌های در دست مردم نیز باید تغییر می‌کرد.

وی ادامه داد: در این مرحله، شناسنامه مکانیزه با روکش ایمنی طراحی شد تا از همه اشکالات و خدشه‌هایی که در شناسنامه‌های قبلی رخ می‌داد، جلوگیری شود.

مدیرکل ثبت احوال استان اصفهان بیان کرد: از این مرحله به خوبی عبور کردیم و در مرحله بسیار حساس و متناسب با مشکلات شهری مواجه شدیم که هر ساله، میلیون‌ها نفر برای تعویض و گرفتن شناسنامه باید راهی شهر محل تولدشان می‌شدند که خود باعث بروز مشکلاتی می‌شد.

مدیرکل ثبت احوال استان با اشاره به تشکیل 500 واحد بایگانی متمرکز و قابل مشاهده آنلاین، این مشکل مراجعه به شهر محل تولد رفع شد و به صورت سکونت محور انجام گرفت.

64 هزار شناسنامه مکانیزه در استان همدان صادر شد28 درصد جمعیت استان بوشهر برای دریافت کارت هوشمند ملی اقدام نکرده‌اند565 هزار کارت ملی هوشمند در استان یزد صادر شد

صدور کارت ملی هوشمند از سال 91 در دستور کار قرار گرفت

وی افزود:  کارت ملی هوشمند از سال 91 در دستور کار ثبت احوال کشور قرار گرفت و این کارت از تمامی اصلاحات به نحو مطلوب بهره برد و این پدیده نوین وارد چرخه اداری ایرانیان شد و به این ترتیب ثبت وقایع حیاتی با شیوه‌های جدید ادامه یافت و حقوق شهروندی از این طریق ایجاد شد.

غفرانی خاطرنشان کرد: استفاده از کارت ملی هوشمند، زمینه را برای توسعه اقتصادی و جلوگیری از محرومیت‌های اجتماعی، باز کرد تا بتوانیم آمار را به صورت آنلاین و به روز به نظام برنامه کشور اعلام کنیم.

مدیرکل ثبت احوال استان با بیان اینکه نرخ رشد باروری از سال 1365 به بعد، کاهش یافت، گفت: سیاست فرزند آوری کم بعد از انفجار تعدد فرزندان، باعث شد، در حال حاضر تعداد سالمندان بالای 65 سال زیاد شود و به 7 درصد در سال‌های اخیر برسد.

وی ادامه داد: ثبت احوال به عنوان شورای راهبردی از طریق 6 کارگروه و کمیته، در صدد پیش‌بینی چالش‌های موجود و رفع آنها هستیم.

48 درصد جمعیت استان را افراد 30 تا 64 سال تشکیل می‌دهند

غفرانی تصریح کرد: در حال حاضر دارای جمعیت جوان و پویا و مستعد برنامه‌ریزی هستیم و افراد زیر 15 سال در استان اصفهان، یک میلیون و 103 هزار و 546 نفر با 22 درصد از جمعیت، افراد بین 15 تا 29 یک میلیون و 207 هزار و 854 نفر با 24 درصد و 30 تا 64 سال 2 میلیون و 448 هزار و 192 نفر با 48 درصد و 65 سال به بالا را 361 هزار و 258 نفر وجود دارند.

مدیرکل ثبت احوال استان با اشاره به سرشماری نفوس و مسکن در سال 1395، اظهار داشت: اولین فاز شیپور هشدار پیری جمعیت استان و کشور به گوش می‌رسد و پیش‌بینی می‌شود در سال 1403 وارد فاز سالمندی شویم.

وی افزود: برای رسیدن به جمعیت متناسب و یکنواخت، عدد 2.5 نرخ جانشین باید لحاظ شود یعنی هر خانواده باید دو فرزند داشته باشد. رتبه سالمندی در استان اصفهان، 6 است که بعد از گیلان، مازندران، مرکزی، همدان و آذربایجان شرقی قرار دارد.

3 میلیون و 982 هزار و 358 اصفهانی کارت ملی هوشمند دریافت کرده‌اند

مدیرکل ثبت احوال استان با بیان اینکه 3 میلیون و 982 هزار و 358 نفر اصفهانی از ابتدای طرح صدور کارت ملی هوشمند تا امروز، کارت ملی هوشمند دریافت کرده‌اند، گفت: تعداد 62 هزار و 920 نفر اصفهانی هم مراحل تکمیل ثبت نام را انجام داده‌اند ولی به دلایلی هنوز برای دریافت آن به ادارات مربوطه مراجعه نکرده‌اند.

وی ادامه داد: افرادی که قبل از سال 97، برای کارت ملی هوشمند ثبت نام کرده‌اند ولی برای دریافت مراجعه نکرده‌اند، کارت ملی نمونه قدیم آنها ظرف چند روز آینده از اعتبار  ساقط می‌شود و نمی‌توانند از آن استفاده کنند.

غفرانی تصریح کرد: 76.9 درصد مردم استان اصفهان کارت ملی هوشمند دریافت کرده‌اند و از افرادی که ثبت نام نکرده‌اند یا برای دریافت مراجعه نکرده‌اند، تقاضا می‌شود هر چه زودتر اقدام کنند چرا که تا پایان سال فرصت هست و به هیچ وجه تمدید نخواهد شد.

مدیرکل ثبت احوال استان با اشاره به صدور 189 هزار و 638 شناسنامه در 8 ماه امسال، اظهار داشت: در این بازه زمانی 138 هزار و 777 تعویض شناسنامه بزرگسال و 50 هزار و 861 مورد شناسنامه نوزاد صادر شده است.

وی افزود: در 8 ماهه امسال، 652 نفر با مراجعه مستقیم به ثبت احوال و 296 نفر با مراجعه به دادگاه، نام خود را تغییر دادند و 4 هزار و 835 نفر هم نام خانوادگی خود را تغییر یا اقدام به حذف پسوند نام خانوادگی کردند.

غفرانی تصریح کرد: 5 هزار و 538 نفر برای رفع اختلاف در شناسنامه و اصلاح اشتباهات گذشته و 25 هزار و 690 نفر مورد استعلام کتبی در رابطه با صحت و سقم و اطلاعات نسبی و سببی به ادارات ثبت احوال استان اصفهان مراجعه کردند.

امسال 50 هزار و 912 نوزاد در  اصفهان به دنیا آمدند

مدیرکل ثبت احوال استان با اشاره به متولدین امسال تا این لحظه در کشور، اظهار داشت: یک میلیون و 176 هزار نفر در کشور به دنیا آمدند که سهم اصفهان از این تعداد 50 هزار و 912 نفر که 26 هزار و 11 پسر و 24 هزار و 901 دختر است.

وی ادامه داد: آمار فوتی در این بازه زمانی در کشور 386 هزار مورد است که 15 هزار و 570 نفر آنها در استان اصفهان فوت شده‌اند.

غفرانی تصریح کرد: در 6 ماهه نخست امسال، 16 هزار و 466 ازدواج و 5 هزار و 174 مورد طلاق به ثبت رسیده است.

مدیرکل ثبت احوال استان با بیان اینکه در طول 100 سال گذشته مردم اصفهان بیشتر از اسامی محمدعلی، حسین، مهدی و علیرضا استفاده می‌کردند، گفت: در 8 ماهه اخیر نام‌های امیرعلی، علی، امیرحسین، حسین، محمدحسین نام‌های محبوب اصفهانی‌ها بوده است.

وی افزود: در گذشته نام‌های دخترانه فاطمه، زهرا، مریم، معصومه، صدیقه در زمره نام‌های پرطرفدار بود و اکنون نام‌های فاطمه، زهرا، حلما، آوا و زینب بیشترین فراوانی را دارند.

غفرانی تعداد دوقلوهای به دنیا آمده در 8 ماهه امسال را 832 مورد عنوان کرد و گفت: 38 مورد دوقلو، 4 مورد 4 قلو و یک مورد 5 قلو در اصفهان به دنیا آمدند.

مدیرکل ثبت احوال استان با اشاره به سن ازدواج زنان در استان اظهار داشت: 25.3 درصد سن ازدواج زنان و 29.8 درصد سن ازدواج مردان بوده و میانگین سن طلاق مردان 38.9 و سن طلاق زنان 33.5 درصد بوده است.

انتهای پیام/ ز

R41346/P41362/S6,51/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۹۳۳۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه اسم و فامیلی را می‌توان تغییر داد؟

افراد به دلایل مختلف ممکن است تصمیم به تغییر نام و نام خانوادگی خود داشته باشند و بخواهند شناسنامه خود را در این خصوص اصلاح کنند، لازم است بدانیم این موضوع مستلزم قوانینی است که باید به آنها توجه کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، شهرنشینی مستلزم رعایت قوانین و قواعد شهری است و کارشناسان بر این باورند شهرنشینان هنگامی که به حقوق یکدیگر احترام بگذارند و به مسئولیت‌های خویش در برابر شهر و اجتماع عمل کنند، به «شهروند» ارتقا پیدا می‌کنند.

حقوق شهروندی مجموعه حق‌هایی است که هر کدام از شهروندان از آن برخوردارند و باید توسط دیگر شهروندان و حاکمیت رعایت شود، حقوق شهروندی در ایران نیز همچون بسیاری از کشورها پذیرفته شده است که بارزترین و مهم‌ترین نمود آن قانون اساسی است که در اصول ۳۲، ۳۴، ۳۵، ۳۷، ۳۸ و ۳۹ به آن اشاره شده است.

یکی از موضوعات قابل توجه حقوق شهروندی، موضوع تغییر اسم و فامیل است؛ هیچ محدودیتی برای درخواست تغییر نام خانوادگی وجود ندارد و هر کسی می‌تواند برای تغییر نام خانوادگی خود به سازمان ثبت احوال مراجعه کند و درخواست را داشته باشد، اما همه افراد موفق به تغییر نام خانوادگی خود نخواهند شد، چرا که در این خصوص قوانینی وجود دارد.

طبق ماده ۲۰ قانون ثبت احوال، انتخاب بعضی نام‌ها ممنوع است، همچنین افرادی که این نام‌ها را داشته باشند با رعایت مقررات می‌توانند نام خود را تغییر دهند؛ افرادی که نامشان نامتناسب با جنس است (مانند ماشاالله برای بانوان و اشرف و اکرم برای آقایان)، افرادی که نامشان اسامی ایام هفته (مانند شنبه، دوشنبه) باشد، افرادی که نامشان مرکب ناموزون (مانند: سعید بهزاد، شهره فاطمه) باشد و یک نام محسوب نشوند، افرادی که نام آنها موجب هتک حیثیت مقدسات اسلامی می‌شود.

افرادی که نامشان ترکیبی از اسم و عنوان و عناوین لشکری یا کشوری (مانند سروان، سرتیپ، دکتر، شهردار یا سروان محمد و شهردار) است، افرادی که نامشان القاب ساده و مرکب (مانند ملک الدوله، خان، یا شوکت الملک، حاجیه سلطان و سلطانعلی) باشد، افرادی که نامشان زننده و مستهجن است (زننده و مستهجن بودن این نام‌ها باید به تأیید شورای عالی برسد)، افرادی که نامشان مغایر با کرامت انسانی و شأن و منزلت آنها مانند گرگ، قوچی است، افرادی که نام آنها مغایرت زیادی با عرف و فرهنگ و مقدسات مذهبی دارد (مانند چنگیز)، افرادی که نامشان فرهنگ بیگانه را اشاعه و ترویج می‌کند (مانند وانوشکا) از دیگر افرادی هستند که می‌توانند نام خود را تغییر دهند.

افرادی که معنای لغوی نامشان در جامعه غیرقابل پذیرش بوده و سبب تحقیر اشخاص می‌شود، افرادی که نامشان کلمات زائد و غیرضروری (مانند قلی، غلام) دارد، افرادی که نامشان به علت لهجه گوینده و آشنا نبودن مأمور ثبت با لهجه‌ها و الفاظ و معانی محلی اشتباه نوشته شده است (مانند منیجه به منیژه)، افرادی که نام آنها با پدر و یا مادر خود یکسان است، افرادی که نامشان با برادران یا خواهرانشان یکسان باشد، افرادی که می‌خواهند نامشان از عربی به فارسی نوشته شود (مانند رحمن به رحمان، اسمعیل به اسماعیل، اسحق به اسحاق)، افرادی که مشرف به دین اسلام با تأیید مراجع ذی‌صلاح می‌شوند، افرادی که تغییر جنسیت داده‌اند و دادگاه به صدور حکم تغییر نوع جنس در اسناد سجلی و شناسنامه اقدام کرده است، افرادی که نامشان دارای پیشوند خاص (مانند عبد که خاص اسامی و صفات ذات پروردگار است) باشد، این افراد نیز می‌توانند نام خود را تغییر دهند.

طبق ماده ۲۰ قانون ثبت احوال کشور، تشخیص نام‌های ممنوع با شورای عالی ثبت احوال است و این شورا نمونه‌های آن را تعیین و به سازمان اعلام می‌کند، همچنین انتخاب نام در مورد اقلیت‌های دینی شناخته شده در قانون اساسی تابع زبان و فرهنگ دینی آنها است؛ لازم به ذکر است که ذکر سیادت در اسناد سجلی ساداتی که سیادت آنها در اسناد سجلی پدر یا جد پدری مندرج باشد یا سیادت آنها با دلایل شرعی ثابت شود الزامی است، مگر افرادی که خود را سید ندانند یا عدم سیادت آنان از لحاظ شرعی احراز شود.

طبق آئین نامه اجرایی ماده ۴۰ قانون ثبت احوال، نام‌های خانوادگی که از واژه‌های نامناسب تشکیل شده باشند، نام خانوادگی طولانی که بیش از دو کلمه نباشند، نام خانوادگی که از واژگان خارجی تشکیل شده باشند، نام‌های خانوادگی که از کلمات مغایر با ارزش‌های فرهنگ اسلامی و مذموم تشکیل شده باشد، نام خانوادگی که از مناصب یا القاب و عناوین و واژه‌های منسوب تشکیل شده باشد، نام خانوادگی که از اسامی محل یا منسوب به محل و نامناسب تشکیل شده است، نام خانوادگی که موجب ننگ و سرافکندگی باشد، می‌توانند تغییر کنند، همچنین اگر نام خانوادگی با نام خانوادگی پدر، جد پدر، فرزند، برادر، خواهر و عمو یکسان نباشد و افراد برای حفظ وحدت فرد بخواهند آن را تغییر دهند، بلامانع است.

افرادی که خواهان تغییر نام هستند، باید ۱۸ سال به بالا بوده یا اگر کمتر از ۱۸ سال دارند، باید دارای حکم رشد باشند؛ پدر یا جد پدری می‌تواند با ارائه شناسنامه اقدام به تعویض نام فرزندان کمتر از ۱۸ سال کند، همچنین سرپرست قانونی (قیم، امین، وصی) با ارائه مدارک مستند برای افراد صغیر و محجور که سمت او احراز شده باشد، می‌تواند اقدام کند.

کد خبر 751351

دیگر خبرها

  • کنایه آذری جهرمی به دولت رئیسی و خبرگزاری دولت /آمارِ دروغ یا دروغِ آماری؟
  • کنایه آذری جهرمی به خبرگزاری دولت در مورد کاهش آمار طلاق در کشور: آمارِ دروغ ، دروغِ آماری
  • ثبت بیش از ۳ هزار مورد تغییر نام در چهارمحال و بختیاری
  • ثبت ۱۲۵۳ تولد نوزاد در خراسان جنوبی
  • در نظر داریم امسال حدود ۱۱ هزار معلم در خراسان رضوی جدید جذب کنیم
  • چه اسم و فامیلی را می‌توان تغییر داد؟
  • استاندار اصفهان: امسال باید سال امیدآفرینی در استان باشد
  • دولت در فروردین ۵۶ هزار میلیارد تومان مالیات گرفت
  • کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد
  • امسال ۵۰۰ کلاس درس تحویل آموزش و پرورش اصفهان می‌شود